Volledig scherm
© Thinkstock

MS-patiënt Boaz Spermon uit Den Bosch ondergaat succesvolle stamcelbehandeling in Zweden

DEN BOSCH - Boaz Spermon uit Den Bosch heeft in Zweden een succesvolle behandeling tegen Multiple Sclerosis (MS) ondergaan. De 32-jarige Bosschenaar heeft als eerste Nederlander een revolutionaire stamceltherapie gehad. Dat meldt Omroep Brabant dinsdag.

De omroep meldt dat Spermon met een grijns op zijn gezicht het ziekenhuis zonder zijn rolstoel verliet met de woorden: "Natuurlijk had ik wel last van opstartproblemen. Na acht maanden in een rolstoel te hebben gezeten, moeten mijn spieren weer even op gang komen. Dit zijn ze niet gewend.”

Spermon lijdt aan een zeldzame en agressieve variant van de ziekte MS. De geboren Berlicummer heeft in het Zweedse Uppsala een behandeling ondergaan door middel van immuuntherapie en re-introductie van lichaamseigen stamcellen.

Het probleem is dat een dergelijke (prijzige) behandeling in Nederland vooralsnog niet wordt vergoed door een zorgverzekeraar. Spermon zamelde daarom eerder via de stichting Op de Been geld in voor de dure behandeling in Zweden, onder andere via golfclinics.