De 4-mansformatie Gifter
Volledig scherm
De 4-mansformatie Gifter © Chris Korsten

Muziek en dans zorgen voor nodige afwisseling bij Club Zondag in Den Bosch

DEN BOSCH - De elfde aflevering van Club Zondag heeft in Podium Azijnfabriek volop variatie gebracht. Meerdere muziekstijlen kwamen tijdens deze buiteneditie aan bod.

Het zondagse evenement, dat 3 keer per jaar plaatsvindt, begon met een optreden van de band Beez. ,,Onze muziek laat zich moeilijk omschrijven. We zijn beïnvloed door onder andere pop, klezmer maar ook jazz en klassiek. Overigens een vreemde gewaarwording om tot twee keer toe opgeschrikt te worden door een fikse regenbui. Maargoed, het belangrijkste is dat de sfeer hier opperbest is", reageerde pianist Gerard de Graaf.

Hete dans
Even later lieten Bernadette Besselink en Jeroen Lammertink zien wat ze op dansgebied in hun mars hebben. Het begeesterde koppel danste salsa, son én rumba. ,,Het zijn stuk voor stuk karaktervolle stijlen met een aantal overeenkomsten en verschillen. Bij son denk je meteen aan bijvoeglijke naamwoorden als rustig en galant, bij salsa aan verleidend, en rumba gaat verder. Zeg maar gerust véél verder. Voor Nederlandse begrippen is de rumba ronduit een hete dans", lichtte Besselink toe.

Indierock
De 4-mansformatie Gifter kwam de eer toe om af te sluiten. ,,We spelen al een jaar of vijf met elkaar. Onze roots liggen in Oss en omgeving. In september komt onze single uit, daar kijken we reikhalzend naar uit. Als je ons in een hokje zou plaatsen, kom je denk ik uit op indierock", sprak zanger en gitarist Danny van der Wiel.

Concept
De organisatie was in navolging van eerdere afleveringen in handen van Tiny van den Boomen en Wilma van Oeffel. ,,Ons concept is voor een deel gebaseerd op het bekende variété-idee. Met name tijdens de binnenedities streven we ernaar om een interessante mix te brengen van cabaret, toneel, dans, literaire voordrachten en poëzie, muziek enzovoorts. Wat ik leuk vind, is dat we over het algemeen een enthousiast en respectvol publiek trekken", aldus Van Oeffel.

Danny van der Wielen, zanger/gitarist bij de band Gifter
Volledig scherm
Danny van der Wielen, zanger/gitarist bij de band Gifter © Chris Korsten
De organisatoren Wilma van Oeffel en Tiny van den Boomen
Volledig scherm
De organisatoren Wilma van Oeffel en Tiny van den Boomen © Chris Korsten
Het dansduo Bernadette Besselink – Jeroen Lammertink
Volledig scherm
Het dansduo Bernadette Besselink – Jeroen Lammertink © Chris Korsten
Het enthousiaste publiek vermaakte zich kostelijk
Volledig scherm
Het enthousiaste publiek vermaakte zich kostelijk © Chris Korsten