Volledig scherm
John Bijl, zanger/gitarist van The Gentlemen of Rock and Roll. © Chris Korsten

Muziekcafé Lohengrin wederom toonbeeld van diversiteit

DEN BOSCH - Muziek Lohengrin, gevestigd op de Zuiderpassage, heeft zaterdagavond het publiek getrakteerd op een gratis double act. Twee totaal verschillende stijlen kruisten elkaar beneden in de kelder.

De eerste artiest die optrad was de uit Brielle afkomstige gitarist/zanger Jeroen Koedoot, beter bekend onder de naam Jeroenorama. Hij ging voortvarend van start met het lied De vergeten wereld. ,,Ik speel uitsluitend eigen nummers, stuk voor stuk Nederlandstalig. Sommigen vergelijken me met Boudewijn de Groot, anderen met Spinvis. Tja, door beide muzikanten ben ik beïnvloed. Ik zing graag over de liefde, hoop en andere sfeerbepalende aspecten in het dagelijkse leven", verduidelijkte hij na zijn optreden.

Ook verschillende songs die op zijn in 2015 uitgebrachte EP De lange reis staan, kwamen voorbij. Met inbegrip van het 'gevoelige' nummer Buiten stroomt de regen. De afsluiting vormde het lied Hoe de merel zingt. ,,Hoe die zingt? Eerlijk gezegd moet je die tekst niet al te letterlijk nemen. Het gevoel van vrijheid staat centraal", aldus Koedoot. Hij werd begeleid door Martin Reijerkerk (bas), Amse de Jong (toetsen) en Luuk Cool (drums).

Laatstgenoemde speelde een dubbelrol, aangezien hij óók verantwoordelijk was voor het slagwerk bij de tweede groep van de avond: The Gentlemen of Rock and Roll. Naast Cool vertoonden drie andere doorgewinterde muzikanten hun kunsten bij de Rotterdamse formatie. John Bijl (zang/gitaar), Arie Korwin (bas) en de artistiek ogende Emil Ensminger (gitaar/zang) gaven eveneens hun visitekaartje af. ,,We spelen voornamelijk in de geest van de Swinging Sixties, maar dan met een sound die gegoten is in een modern jasje", verduidelijkte Bijl.

,,Die ene gitarist ziet er inderdaad artistiek uit met dat hoedje op z'n kop. In mijn optiek is een artiest met een beetje uitstraling nooit verkeerd tijdens een live performance", reageerde Ellen van Dongen, een van de bezoekers.

Volledig scherm
Jeroen Koedoot. © Chris Korsten