Volledig scherm
Levenslied-zangeres Karin Welsing voerde een duetje op met een fan uit Ammerzoden. © Chris Korsten

Muziekfestijn tijdens Bossche kermis

DEN BOSCH - De belangstelling voor de Bossche kermis is ietwat tegengevallen tijdens het eerste weekeinde, maar dat kan niet gezegd worden van het ondersteunende muziekevenement. Bij eet-borrelcafé De Druif en De Paternoster verzorgden verschillende artiesten optredens.

De Bossche zangeres José van Uden, oftewel Yosee, en Marcel Hufnagel, de winnaar van de jongste editie van Typisch Talent, beten op de zaterdagavond het spits af. Allebei deden ze dat op verdienstelijke wijze.

Op zondagmiddag waren het Ron Besselink en Björn Litjes die het feestje op gang mochten brengen. De uit 's-Heerenberg afkomstige Litjes maakte vooral indruk met de Nederlandse vertolking van La gota fria, een lied waarmee de Colombiaan Carlos Vives eeuwige roem heeft vergaard. ,,Ik heb nog nooit van die Carlos gehoord. Heb ook nooit geweten dat dit lied een Zuid-Amerikaanse oorsprong heeft. Ik ga straks zeker luisteren op YouTube", reageerde Litjes.

Eer
Een andere artiest die de aandacht op zich vestigde was Karin Welsing. Met het levenslied Een hartje van goud zette ze meteen de juiste toon. Het publiek ging onmiddellijk los. ,,Ik krijg nogal eens te horen dat mijn vrij hoge stem lijkt op die van Marianne Weber. Zoiets beschouw ik natuurlijk als een groot compliment", sprak Welsing na afloop. ,,Het is voor mij trouwens een hele eer om tijdens de Bossche kermis op te mogen treden. Ik ben helemaal één met het leukste volksfeest wat er bestaat. Het toeval wil dat ik samen met mijn wederhelft Piet over twee schiettenten beschik. De één staan nu op de kermis van Boxtel, de ander op de kermis in Oosterhout."

De komende week staat op de Markt nog veel meer livemuziek op het programma.

Volledig scherm
Toon Greebe vierde feest bij De Paternoster. © Chris Korsten
Volledig scherm
Ze stond aanvankelijk niet geprogrammeerd, maar toch was het zangeres Christine den Otter oftewel Chris10 die in stijl de zaterdagavond afsloot. © Chris Korsten
Volledig scherm
Marcel Hufnagel, de winnaar van de jongste editie van Typisch Talent, in actie. © Chris Korsten