Volledig scherm
© Thinkstock

Muziekmarathon Tilburg gaat voor volkslied, niet voor record

TILBURG - De Tilburgse Muziekmarathon mikt niet langer op een wereldrecord, maar hoopt wel op een nieuw Tilburgs volkslied. Tijdens een kick-off-weekend van 14 tot 16 oktober wordt daarvoor de basiscompositie gepresenteerd.

De unieke marathon moet in mei en juni 2017 28 dagen lang voor non-stop muziek in de stad zorgen. Een muzikale karavaan gaat alle buurten, wijken, dorpen en het centrum muzikaal met elkaar verbinden. ,,De ambitie om daarmee het Guiness Book of Records te halen, hebben we geschrapt", zegt initiatiefnemer Gon Mevis. ,,De nachten zouden een te zware opgave worden. Dat zou voorbijgaan aan de essentie: iedereen in de stad die iets met muziek heeft, laten meedoen."

Hij hoopt wel dat de marathon en nieuw soort volkslied oplevert. De melodie van de inmiddels gemaakte basiscompositie is er volgens hem pakkend genoeg voor. ,,Ieder kan er zijn ding mee doen en coupletten toevoegen." Wethouder Marcelle Hendrickx trapt het weekend vrijdagavond om 19.30 uur af in Theater de Boemel.