Volledig scherm
Emma van Doorn, Daniëlle van der Hoef en Kiki Mettler zijn de finalisten van de battle. © Chris Korsten

Muzikaal talent doet van zich spreken tijdens Bossche battle singer-songwriter bij KW1C

DEN BOSCH - Enkele studenten van het Koning Willem I College hielden donderdagavond de Bossche battle singer-songwriter voor jongeren vanaf 16 jaar. Het was de eerste voorronde in een reeks van twee, als opmaat voor de finale die vrijdag 10 juni op de rol staat. Circa 60 toeschouwers waren er getuige van.

Op de bühne van de Koningszaal meldden zich 7 kandidaten, die hun muzikale talent tentoonspreidden. Het merendeel deed dat met behulp van de gitaar, een enkeling kroop achter de piano. Maar allemaal voerden ze een eigen compositie op.

Pim van der Aa (21), afkomstig uit Maaskantje maar tegenwoordig woonachtig in Den Bosch, moest als eerste aan de bak. Volgens de 3-koppige jury -bestaande uit Yassine Belghanch, Iris Penning en docent Jeroen van Peer- was sprake van een juiste opbouw, met een mooi refrein en een sterke tekst. "Het liedje dat ik heb gezongen, gaat over een meisje in wie ik héél geïnteresseerd ben geweest. Op een gegeven moment heb ik geprobeerd om haar uit mijn gedachten te verdrijven. Dat lukte, totdat ik het meisje na een tijd opnieuw tegenkwam; ik kon het niet helpen dat m'n mond letterlijk openviel van verbazing", lichtte Van der Aa toe.

Rauw randje
De 1 jaar jongere Eefke van der Loop, voormalig student aan de theateropleiding van het KW1C, kwam met het nummer 'Dangerous and wild' op de proppen. Volgens de jury een opwindende song, met een aantal spannende akkoorden. Ondanks dat gegeven gingen Emma van Doorn (17) uit Eindhoven, Kiki Mettler (20) uit Sint-Oedenrode en Daniëlle van der Groef (17) uit Hedel uiteindelijk door naar de finale, die zal plaatsvinden in W2 Poppodium. Laatstgenoemde werd met name geëerd vanwege het 'rauwe' randje dat typisch is aan haar stemgeluid.

De avond was in organisatorische handen van Britt Verhagen, Robin van de Ven en Wouter Grandia.

Volledig scherm
Eefke van der Loop kwam met het nummer 'Dangerous and wild' op de proppen. © Chris Korsten
Volledig scherm
Organisatoren Wouter Grandia, Britt Verhagen en Robin van de Ven. © Chris Korsten