Volledig scherm
© Thinkstock

Mysterieuze ruis in Reeshof houdt bewoners uit de slaap

REESHOG/TILBURG - Een vervelend geluid dat vooral ’s nachts te horen is, stoort vele Reeshofbewoners. Waar het geluid vandaan komt is een mysterie, theorieën worden opgeworpen en even later weer ontkracht. De omgevingsdienst gaat de klachten onderzoeken.

Een harde zoem, een vervelende ruis, een onbestemd pulserend geluid. Of, zoals de dochter van Harry van den Heuvel omschreef: "Papa, het is net of er een zwerm muggen in mijn slaapkamer rondvliegt." ‘Klokkenluider’ Gerard Maas staat al lang niet meer alleen in zijn klacht.

Meerdere klachten
Hij deed zijn verhaal in het Reeshof Journaal. Hij kreeg meer dan tien reacties van mensen met dezelfde klachten, verspreid over het noordelijke deel van de Reeshof. Daarbij ook opluchting omdat Maas een herkenbaar probleem aansneed. "Ik ben niet gek, meer mensen hebben er last van."

Speculaties over de herkomst van het geluid zijn inmiddels in volle gang. Iets mechanisch zoals windmolens of elektriciteitshuisjes. Maar de klachten zijn verspreid en de windmolens draaien ook niet altijd. Vingers wijzen naar bedrijven op Vossenberg: Agristo en IPN Europe. Bij de gemeente zijn de klachten bekend. De omgevingsdienst gaat er volgens een woordvoerder mee aan de slag.