Volledig scherm
© Chris Korsten

Nagelbijten bij jongste editie van Typisch Talent in Den Bosch

DEN BOSCH -  De spanning onder de kandidaten nam zienderogen toe tijdens de jongste editie van Typisch Talent, die zich zondag op de Markt ter hoogte van café De Paternoster afspeelde. De jury onder leiding van Mari Blatter bepaalde welke 5 van de 16 kandidaten zichzelf op zondag 17 juli opnieuw mogen bewijzen in de finale, een onderdeel binnen het Festival van het Levenslied.

Voordat de kandidaten hun zangtalenten op het intieme podium mochten etaleren, begon de Komische Fanfare de Kikvorschen alvast met het bouwen van een feestje. Dat ging gepaard met opvallend veel folklore, want zowel Bont vierkant als de Vlegerdans werden uitvoerig gedemonstreerd. "We hebben in het buitenland, waaronder China, al diverse keren met dit soort dansen de show gestolen. In ons eigen Oeteldonk doen we dat niet vaak; misschien dat we hierin verandering moeten brengen. De enthousiaste reacties liegen er namelijk niet om", glunderde José van der Aa, een van de Kikvorschvrouwen.

De eerste kandidaat die on stage z'n opwachting maakte, was Marcel Hoefnagel. Zijn niet bepaald kinderachtige optreden was tekenend voor het algemene niveau. Iedereen zong 1 nummer. Na juryberaad ging de helft door naar de tweede ronde, waarin 2 nummers moesten worden gezongen. Behalve Hoefnagel kwalificeerden uiteindelijk ook Sientje Koopmans, Femke Hengeveld, Marloes van Ham en Joey Kerkhof zich voor de finale. 

Verder waren er gastoptredens van Sjors de Jager en Gino Graus, de winnaars van Typisch Talent in 2015 en 2010. De organisatie was in handen van Ivo van Harmelen en Bert Henkelman, terwijl Wilma van Dartel verantwoordelijk was voor de presentatie.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten