Volledig scherm
De dames van het roeiteam van Iran

Nationale damesroeiers Iran willen via Tilburg naar Rio

TILBURG - Het nationale dames-roeiteam van Iran komt eind deze maand vijf weken trainen op de waterbaan bij de Beekse Bergen. Het gehoofddoekte vijftal wordt op 1 februari ontvangen door sportwethouder Hans Kokke (SP) van Tilburg.

Het team hoopt zich via Tilburg te plaatsen voor de Olympische Spelen, komende zomer in Rio de Janeiro. Het kwam hier terecht via bemiddeling van Aernout Bakels uit Berkel-Enschot. Hij vestigde vier jaar geleden op zijn zestigste nog een wereldrecord roeien op de 200 kilometer.

Onderdak
Bakels gaat de bondscoach van Iran van advies dienen, het team krijgt onderdak bij hem thuis. Bakels runt een stichting waarmee hij onder meer uitgeprocedeerde asielzoekers bijstaat. Tijdens een bezoek aan Iran kwam hij per toeval in contact met de nationale roeifederatie. "Ze bleken daar van mijn wereldrecord te weten."

Op zijn voorspraak komen de roeiers nu naar Tilburg, dat volgens hem 'de beste roeibaan van Europa' heeft te bieden. Teams uit onder meer Nieuw-Zeeland, Australië en Duitsland trainen soms ook in Tilburg.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement