Volledig scherm

Nauwelijks geld onderhoud Art Center in Den Bosch

DEN BOSCH - De stichting Jheronimus Bosch Art Center heeft voor groot onderhoud aan de voormalige Jacobskerk aan de Hinthamerstraat 12.000 euro op de balans van 2015 staan. Bij de verkoop van het Art Center door Monument Sint-Jacob BV aan de stichting was dit bedrag nog ruim één miljoen euro.   DEN BOPSCH - De stichting Jheronimus Bosch Art Center heeft voor groot onderhoud aan de voormalige Jacobskerk aan de Hinthamerstraat 12.000 euro op de balans van 2015 staan. Bij de verkoop van het Art Center door Monument Sint-Jacob BV aan de stichting was dit bedrag nog ruim één miljoen euro.    

GroenLinks had begin juli al vragen gesteld over het (groot) onderhoud aan de kerk. Vorige week kwamen er soortgelijke vragen van de PvdA. Toen waren de jaarcijfers over 2015 nog niet bekend. De stichting Jheronimus Bosch Art Center heeft ze afgelopen weekeinde op de site gezet.

De PvdA wil weten wat de afspraken tussen gemeente en de BV in het verleden waren. En vraagt of B en W de directie van de BV willen verzoeken 600.000 euro (of twee miljoen euro) vrijwillig te storten in de reserves van de huidige eigenaar, van wie Jo Timmermans overigens voorzitter is. ‘Het was immers in 2005 nooit de opzet van de gemeenteraad om een bedrag van twee miljoen in een onroerendgoed-BV te storten om winst mee te maken’, aldus fractievoorzitter Lisette van der Swaluw namens de PvdA.