Volledig scherm
© Thinkstock

Negen restaurants in Den Bosch bij controle NVWA stuk voor stuk in orde

DEN BOSCH - Het is onduidelijk of de negen gecontroleerde Bossche horecabedrijven volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog steeds voldoen aan de regels voor hygiëne en voedselveiligheid. In elk geval mankeerde er vorig jaar niets aan toen de NVWA daar controles uitvoerde.

Dat blijkt uit gegevens die RTL Nieuws publiceert via Buurtfacts. Uit het overzicht blijkt dat landelijk 172 restaurants binnen twee jaar drie verschillende boetes hebben gekregen. Het gaat ook om restaurants die zo vies waren, dat ze met spoed moesten worden gesloten.

Goedgekeurd
Deze maatregelen waren vorig jaar niet van toepassing bij de negen Bossche horecabedrijven waar de NVWA over de vloer is gekomen. Zij werden goedgekeurd wat betreft hygiëne, ‘juiste omgang met voedsel’ en ongediertewering.

Het geldt voor brasserie Top (Markt), ‘t Opkikkertje (Markt), ‘t Gerucht (Stationsplein), Duke Golf De Pettelaar (Meerendonkweg), Slim Salads (Verlengde Statenlaan), croissanterie Le Jardin (Graafseweg), Opium (Parade) en Bottles & Bites (Korenbrugstraat).