Volledig scherm
Theater aan de Parade in Den Bosch © Robèrt van Lith/BD

Nelissen weg als commissaris bij Theater aan de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - Ton Nelissen heeft zich teruggetrokken als commissaris bij het Theater aan de Parade in Den Bosch. Dat meldt het college van B en W. Nelissen is ook commissaris bij het moederbedrijf van J.P. van Geesteren, één van de bedrijven die meedoet aan de aanbesteding van de nieuwbouw van het theater. Nelissen wil de schijn van belangenverstrengeling voorkomen.

B en W geeft dit aan in antwoord op vragen van de SP in de Bossche gemeenteraad. De twee commissariaten van Ton Nelissen zijn opgemerkt door het comité ‘Geen sloop, wel Cultuur’, dat zich verzet tegen de nieuwbouw van een theater aan de Parade. Het comité ging na hoe de aanbestedingsprocedure is verlopen.

Nelissen is commissaris bij de Zuid Nederlandse Theatermaatschappij (ZNTM) BV, de exploitant van het Bossche theater, dat formeel eigendom is van de gemeente. Tot 2007 exploiteerde de gemeente theater en bioscoop zelf. Sindsdien gebeurt dit door de ZNTM BV, die nu jaarlijks zo’n 2,8 miljoen euro exploitatiesubsidie krijgt. De ZNTM is niet de opdrachtgever voor de nieuwbouw, dat is de gemeente. Wel is de ZNTM betrokken bij de aanloop naar de beslissing voor de bouw van het nieuwe theater.

Lees meer over het Bossche theater op bd.nl/theateraandeparade.