Volledig scherm
Het puin dat mogelijk meer duidelijk maakt over de oorzaak van de instorting van het Pearle-pand in Den Bosch ligt sinds begin april in een hal. © Marc Brink

Niemand kijkt meer om naar puin ingestort Pearle-pand

DEN BOSCH - Het onderzoek naar de instorting van het Pearle-pand op de Bossche Markt lijkt zich vooral achter de schermen af te spelen. Want het puin dat mogelijk meer duidelijk maakt over de oorzaak van de instorting ligt sinds begin april in een hal waar de afgelopen maanden geen mens naar heeft omgekeken.

De spullen liggen opgeslagen in een loods waarvan de gemeente eigenaar is. Het was als voormalige Brouwketel eigendom van Heineken. Op de betonnen vloer staan zo’n honderd spierwitte zakken die uitpuilen van brokstukken. Tegenover de zakken balken en vloeren.   ,,Alleen asbest is afgevoerd. Verder is hier elke zak genummerd zodat wij via een plattegrond weten waar de inhoud precies lag toen we het weghaalden.” Dat zegt Frans van der Biezen, projectleider van het bedrijf Barten.   De verzekeringsmaatschappij van de eigenares van het Pearle-pand gaf Barten opdracht om het puin af te voeren. ,,Er is ter plaatse onderzoek geweest. Maar het is mogelijk dat er aanvullend technisch onderzoek volgt in deze hal. Ik heb daar verder niks over gehoord”, zegt Van der Biezen.

Het pand stortte op zaterdagavond 27 februari door een nog onbekende reden. Bij de instorting raakte niemand gewond.

Kijk voor meer informatie over het ingestorte pand op de Markt in Den Bosch en voor beeldmateriaal op bd.nl/instorting.