Volledig scherm
De deelnemers waren behangen met guirlandes in Hawaïaanse stijl, wat perfect aansloot op de zomereditie van de Pub Quiz. © Chris Korsten

Niet het winnen maar het plezier staat centraal bij Pub Quiz Night van café De Boulevard

DEN BOSCH - De zomereditie van de Pub Quiz Night bij café De Boulevard aan de Pensmarkt kende vrijdagavond een redelijk fanatiek deelnemersveld. Echter het plezier, de gemoedelijkheid en de gezelligheid stonden duidelijk voorop.

Rina Kuppers(49) maakte evenals haar moeder Cis(69) deel uit van het team Golden Girls. ,,Hier zitten twee generaties bij elkaar, wat gunstig bij een quiz als deze. De aanwezige kennis is mooi verdeeld. Wat de een niet weet, weet de ander", vertelde ze met een brede grijns op haar gezicht. Evenals andere deelnemers waren ze behangen met een kleurrijke guirlande Hawaïaanse stijl, waardoor de zomereditie extra glans kreeg.

Olympisch
Marlies Peijnenburg was eveneens van de partij. ,,Ik vind de vragen over het algemeen best moeilijk. Zoals die ene vraag over de warmste gebieden op aarde. Ach ja, wat maakt het uit?. Bij dit soort activiteiten mag je de olympische gedachte 'meedoen is belangrijker dan winnen' nooit uit het oog verliezen", relativeerde Peijnenburg.

De woestijn Dasht-E Lut in Iran, waar ruim 10 jaar geleden een grondtemperatuur van 70,7 graden is gemeten, was overigens het juiste antwoord. Presentator en quizsamensteller Frank Bovelander, die zich in het kleine kroegje vrijwel voortdurend met de microfoon aan de mond achter de bar bevond, lachte ondertussen in z'n vuistje. ,,De meeste vragen zijn inderdaad niet gemakkelijk. Maar dat moet ook niet. Anders is de lol er zo vanaf", reageerde hij met een zeker gevoel voor leedvermaak.

Volledig scherm
Presentator en quizsamensteller Frank Bovelander. © Chris Korsten
Volledig scherm
De kennis is goed verdeeld bij team Kuppers. © Chris Korsten