Een impressie van de Koopvaardij.
Volledig scherm
Een impressie van de Koopvaardij. © DR+ Architecten

Nieuw appartementenblok linkt Piushaven aan stadshart Tilburg

TILBURG – Hop, weer een appartementenplan voor de Piushaven in Tilburg. De Koopvaardij wordt de naam. En die zegt het al: het gebouw wordt de link tussen Piushaven en stadshart.

Het moet vanaf begin 2018 verrijzen op de kop van de haven, op de plek van het voormalige pand van de Harense Smid en de vier eerste woonhuizen aan de Koopvaardijstraat.

Is het gewaagd om te voorspellen dat er een run komt op deze appartementen in Tilburgs populairste woongebied? Vanaf woensdag gaat in elk geval de site de lucht in. Acht appartementen worden verhuurd in de sociale sector, in de top komt een penthouse.

Zoals gebruikelijk aan de Piushaven wordt het plan nu verder uitgewerkt in samenspraak met omwonenden. Op 18 oktober is er een inloopavond. 

Impressie van het nieuwe appartementencomplex.
Volledig scherm
Impressie van het nieuwe appartementencomplex. © DR+ Architecten
Middenin het centrum van Tilburg aan het populaire Piushavengebied wordt een hoogwaardig appartementencomplex gerealiseerd, genaamd De Koopvaardij. Een uniek complex wat de binnenstad verbindt met dit havengebied. Door de gehele transformatie van deze omgeving ontstaat er een prachtig nieuw woongebied op een toplocatie aan het water. Het appartementencomplex De Koopvaardij biedt een grote diversiteit aan qua woningafmetingen en prijzen. Tel daar het prachtige uitzicht over het Piushavengebied bij op en dit wordt een fantastische nieuwe plek om te wonen!