Volledig scherm
De Bossche Komische Folkloristische Fanfare de Kikvorschen heeft een nieuw honk. © Marc Brink/BD

Nieuw honk voor de Kikvorschen in Den Bosch

DEN BOSCH - De Bossche Komische Folkloristische Fanfare de Kikvorschen heeft een nieuw honk. Na zo'n 25 jaar verruilt dit gezelschap het pand in de Nieuwstraat voor de eerste verdieping van een gebouw in de Torenstraat. "We zijn er heel blij mee", zegt voorzitter Bertie van den Heuvel.

Het gaat om een ruimte van zo'n 75 vierkante meter schuin tegenover de Taveerne. Een steile trap leidt naar de eerste verdieping boven de Stallen van café De Smidse waar de Kikvorschen net als in de Nieuwstraat wekelijks repeteren. Na 'een paar aanpassingen' verwacht Van den Heuvel in september te kunnen verhuizen naar het pand dat eigendom is van het Bisdom.

Van den Heuvel zegt de locatie vooral te danken aan de inspanningen van ‘Dassendragers’ Geert van de Ven en de Vughtse burgemeester Roderick van de Mortel als steunpilaren van de fanfare.De verhuizing is nodig omdat het gebouw in de Nieuwstraat een andere invulling krijgt. Het is onduidelijk wat daar precies gaat gebeuren.

Volledig scherm
Na zo'n 25 jaar verruilt dit gezelschap het pand in de Nieuwstraat voor de eerste verdieping van een gebouw in de Torenstraat. © Marc Brink/BD