Volledig scherm
Leroy Castens voor het pand waar zijn restaurant Chicks in augustus wordt geopend. © Marc Brink

Nieuw restaurant aan de Brede Haven in Den Bosch

DEN BOSCH - ''Kip is hip. Dat geldt zeker voor kippen waarmee diervriendelijk wordt omgegaan.” Dat zegt Leroy Castens over restaurant Chicks dat hij in augustus opent aan Bossche Brede Haven 7 waar restaurant Tapas Me Gusta was gevestigd.

Het gebouw naast kapperszaak Vollebergh wordt nu ingrijpend verbouwd om ruimte te bieden aan zo’n 50 gasten. Er komt een nieuwe vloer met 3D-effect, graffiti en kippengaas aan de muur. Vanuit het restaurant kunnen gasten in een open keuken zien hoe de gerechten worden bereid. Er is ruimte gereserveerd voor een rotisserie waar kippen aan spit draaien en een Big Green Egg.

Op de kaart ligt de nadruk op kip die bekend staat als Oma Bart’s Kip. ''Deze vrije uitloopkippen hebben veertig procent meer ruimte om op te groeien dan gewone kippen en omdat ze meer tijd krijgen om te leven met betere voeding zijn ze ook smakelijker”, aldus Castens. De 28-jarige Bosschenaar deed onder meer ervaring op in het Bossche horeca-bedrijf Zoete Lieve (Korte Putstraat). Ook was hij werkzaam in horecabedrijven in Utrecht en Tilburg. Castens: ''Ik ben enorm ambitieus en liep al een hele tijd rond met het plan om een horecabedrijf te beginnen. Het liefst in mijn woonplaats iets toevoegen aan wat er is.”

Volledig scherm
Aan de Bossche Brede Haven 7 wordt gewerkt aan de inrichting van restaurant Chicks © Marc Brink