Volledig scherm
Impressie van de Office © Paleiskwartier BV

Nieuwbouw Magistratenlaan: Paleiskwartier krijgt er 5.000 vierkante meter kantoor bij

Do 22 sep. De bouwkramen zijn voorlopig nog niet verdwenen uit het Paleiskwartier. In de rij kantoorpanden aan de Magistratenlaan verrijst binnenkort namelijk De Office: een zes verdiepingen hoog kantoor tussen appartementencomplex de Livin' en de laan.

Door Bart Gotink

De bouw start in oktober en moet over ongeveer een jaar klaar zijn. De parkeergarage, met ruimte voor 100 plaatsen, is al klaar. Er zal dus enkel nog bovengronds gebouwd gaan worden. 

Bakstenen
In totaal omvat het complex over zeven verdiepingen 5.000 vierkante meter verhuurbaar oppervlak. De begane grond wordt van natuursteen, de verdiepingen daarboven krijgen metselwerk en de bovenste etage bestaat uit een glazen gevel. Een woordvoerder van de Paleiskwartier BV spreekt van 'de mooiste bakstenen gravure van de kantoren aan de Magistratenlaan'.

Afstand
In vergelijking met de naastgelegen kantoorpanden aan de kantorenstraat wordt De Office iets lager. Het pand krijgt namelijk dezelfde hoogte als de bioscoop, die daarnaast komt te staan. Doordat er een straat tussen loopt, wordt de afstand tussen het Enexis-complex ook groter dan tussen de andere kantoren aan de straat.

Meerdere partijen
Het pand is nog niet verhuurd of verkocht, maar daarover maken ze zich bij het Paleiskwartier BV geen zorgen. ,,We praten met een aantal partijen, waaronder een aantal Bossch. De belangstelling is er dus genoeg. We zijn momenteel ook de enige partij die binnen een jaar een nieuwbouw kantoorpand kunnen aanbieden", aldus een woordvoerder.

Vermoedelijk wordt het complex niet aan één partij verhuurd. ,,Ik schat nu in dat minimaal 2 en maximaal 5 partijen de kantoorruimte gaan huren." Het pand is ontworpen door oud-Bosschenaar Frits van Dongen.

Volledig scherm
Impressie van de Office © Paleiskwartier BV