Volledig scherm
Impressie appartementencomplex Belvédère, gezien vanaf de Vlijmenseweg © Impressie: SDK Vastgoed

Nieuwbouw Paleiskwartier: 154 appartementen in 'drie vingers'

Vr 1 jul. Er staat momenteel geen appartement meer te koop in het Paleiskwartier, en dus wordt het tijd de laatste deelgebieden te ontginnen. Tussen de Hofvijver en de Vlijmenseweg verrijzen volgend jaar 154 appartementen in ‘drie vingers’. Later, zo is het plan, volgt nog een gebouw in dezelfde stijl, ten westen van dit eerste gebouw.

Door Bart Gotink

De daken van de drie ‘vingers’ van het nieuwe gebouw lopen trapvormig af richting de Vlijmenseweg, waardoor grote dakterrassen ontstaan voor de bovenste appartementen. Tussen de langwerpige gebouwen in komen binnentuinen. Daar zullen grote, glazen balkons komen te hangen. Meer impressies zijn hier te vinden.

1998
SDK Vastgoed en Noahh Architecten presenteerden de plannen voor appartementencomplex Belvédère aan de welstandscommissie van de gemeente. De eerste plannen voor appartementen in dit gebied stammen al uit 1998. Door veranderende marktomstandigheden is er nu echter behoefte aan meer en kleinere appartementen als in het eerste plan, vertelde Patrick Fransen van Noahh Architecten.

Balkons
Aan de kant van de Hofvijver, langs de Vijverlaan, komt commerciële ruimte op de begane grond, met daarboven de appartementen. Deze bebouwing zal ook de drie delen met elkaar verbinden. Aan die Vijverlaan komen geen balkons.

Pink
Voor de ‘pink’ het kortste deel van het gebouw wordt nog naar andere oplossingen gekeken. De uitstekende, hoge glazen punt van het Ricohkantoor, waarin een serre zit, ligt exact tegen het te bebouwen oppervlak aan. De vraag is of en hoe hier ‘langs’ gebouwd moet gaan worden. In het huidige plan is er nog voor gekozen om een korter deel te maken, die stopt voor de punt.
Als alles volgens plan verloopt, gaat begin 2017 de schop de grond in. Eind 2018 is het dan klaar.