Volledig scherm
Interviewer/host Coen Haver en Frans Bromet © Chris Korsten

Nieuwe filmers filmcafé is eyeopener voor cinema-adepts in Den Bosch

DEN BOSCH - De derde aflevering van Nieuwe filmers filmcafé trok woensdagavond in het Mariapaviljoen tientallen belangstellenden.

Als opwarmertje voor het One week film-project, dat van 8 tot en met 12 augustus in Muzerije plaatsvindt, waren diverse professionals door organisator SOLOS 2016 uitgenodigd. Met als voornaamste doel de uiteenlopende stijlen van de aanwezige film- en documentairemakers te belichten, met inbegrip van de specifieke keuzes die daarbij telkens worden gemaakt.

Spontaniteit
Host en interviewer Coen Haver, zelf filmmaker/eigenaar van Kupenda Films, voelde onder meer Frans Bromet aan de tand nadat een korte impressie van zijn persoonlijke documentaire Welkom thuis was vertoond.

,,Ik hou van eerlijke en realistische cinema, met een sterke focus op authenticiteit. Normaal gesproken bereid ik me zo min mogelijk voor wanneer ik ergens ga filmen. Een groot voordeel daarvan is dat de kans op spontane gesprekken aanzienlijk toeneemt. In de regel probeer ik tijdens de gesprekken de geïnterviewden een 'lekker' gevoel te geven", gaf Bromet prijs.

De volgende editie van het Nieuwe filmers filmcafé staat gepland op 7 september in de Willem II-fabriek.

Volledig scherm
Enkele tientallen belangstellenden waren aanwezig tijdens de derde aflevering van het Nieuwe filmers filmcafé. © Chris Korsten
Volledig scherm
Frans Bromet © Chris Korsten