Volledig scherm

Nieuwe indeling warenmarkt in Den Bosch vertraagd

DEN BOSCH - Er komt voorlopig niks terecht van een poging om de Bossche warenmarkt op woensdag opnieuw in te delen. Luuk Ottens, namens de gemeente hoofd marktzaken/evenementen, zei in mei in het Brabants Dagblad dat het tijd werd om beslissingen te nemen. Maar dat is nog niet het geval. 

Het Brabants Dagblad meldde in mei dat het merendeel van de kooplieden er niets voor voelt om groenten- en fruithandelaren midden op de Markt te laten staan, omringd door collega’s. Zij zien meer in een voorstel van noten-verkoper Hans Donders, waarbij het midden van de Markt leeg blijft en kooplieden op hun vertrouwde plaats blijven staan.

Varianten
Ottens zegt in mei met wethouder Hoskam te hebben gesproken over het plan van Donders en de voornemens van de gemeente. Ook is de situatie besproken met de Marktcommissie. Ottens: ,,Op basis van wat de gemeente wil en de wensen van Donders zijn twee varianten gemaakt. Het was de bedoeling om dit snel daarna te bespreken met Donders. Maar door verschillende omstandigheden is het niet gelukt. Naar verwachting zal het college van B en W in september een beslissing kan nemen over de indeling en kan de opzet dit jaar veranderen.''