Volledig scherm
© Rianneke Mees

Nieuwe kansen gloren voor Bosch Winterparadijs

DEN BOSCH - Er lijkt een financiële oplossing te zijn gevonden om het Bosch Winterparadijs dit jaar door te laten gaan. Er is deze week overleg geweest tussen het college van B en W en het bestuur van de stichting Bosch Winterparadijs. Naar verluidt heeft burgemeester Rombouts gezegd dat een een ‘potje’ beschikbaar is waaruit onder meer beveiliging, schoonmaakkosten en elektriciteit worden ‘verrekend’. Het zou gaan om 19.000 euro.

Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bosch Winterparadijs, wenste donderdag niks te zeggen over deze ontwikkeling. „Met de gemeente is afgesproken dat er volgende week een gezamenlijke verklaring wordt afgelegd. Daar wil ik het nu bij laten”, aldus Bak.

​Het bestuur vroeg geruime tijd geleden 75.000 euro subsidie aan de gemeente. Er werd 56.000 euro beschikbaar gesteld waarvan 40.000 euro rechtstreeks naar de NCRV zou gaan voor de realisatie van het tv-programma ‘Joris’ Kerstboom’.

Voorschot

Tijdens de gemeenteraadsvergadering in juli waarbij de subsidie werd besproken, nam Rombouts een voorschot op de financiering. Hij zei dat voor 19.000 euro dekking moest worden gezocht in ‘de posten die in de begroting zijn aangemerkt’. Die lijkt hij dus te hebben gevonden.