Volledig scherm
Wolk van de Bossche kunstenaar Lucas de Man en ontwerper Pascal Leboucq aan de Parallelweg. © Theo van der Zande/BD

Nieuwe kunstproject voor Brabant: DE MAN IS LAM

DEN BOSCH - Kunstenaar Lucas De Man van de kunstprojecten OOG en WOLK in Den Bosch ontwikkelt een nieuw kunstproject met als titel DE MAN IS LAM. Het project snijdt de cliches van de man in de westerse wereld aan. Het is in april voor het eerst te zien in Tilburg. Daarna volgen ook Den Bosch en Breda. 

In Den Bosch komt zondagmiddag een einde aan de kunstinstallatie WOLK van Lucas De Man die eerder OOG maakte en dat nu in Mechelen te zien is. Het project WOLK trok met een week verlenging het maximaal aantal bezoekers dat kon worden bediend: 3000 mensen. Zij maakten een tijdreis naar de ziel in een toren van 22 meter hoog, een theatraal zoekticht. De tocht komt uit op het dak van een gebouw waar een uitzicht is over de hele stad.

Volgens De Man zijn de reacties op WOLK ontroerend: "Mensen waarderen dat ze dieper op dingen kunnen ingaan en niet alles oppervlakkig blijft." Lucas De Man sluit dit jaar zijn stadskunstenaarschap in Den Bosch af. Mogelijk met een afscheidskunstwerk en bijeenkomst. De Man reist op het moment door Roemenie met een andere voorstelling en werkt ondertussen aan DE MAN IS LAM.