Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe lokale omroep Den Bosch met een zeer lokaal karakter

DEN BOSCH - De politiek in Den Bosch mag zich woensdagavond opnieuw buigen over een nieuwe lokale omroep voor de gemeente. Omdat het Commissariaat voor de Media (CvdM) in april het eerste advies keihard af serveerde: onzorgvuldig en ondeugdelijk, gemeente Den Bosch doet u uw huiswerk maar over.

Het commissariaat accepteerde het advies van de gemeente Den Bosch niet omdat er voor de kandidaat-omroepen te weinig duidelijkheid was over de procedure. Het college van B en W legt de raad een nieuw advies voor, maar lijkt slechts iets andere woorden te gebruiken. Niet voor niets spreken de vertegenwoordigers van de 3 kandidaat-omroepen woensdagavond de commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen toe om in een laatste poging duidelijkheid te scheppen.

Hobbyisten
Het college denkt vooral: 'langzaam opbouwen, eerst zien dan geloven’. En de bereidheid tot vrijwillige inzet lijkt voor het college het doorslaggevende argument om RtvDieze te kiezen. Een dertigtal hobbyisten, professioneel geleid, uit een kern van 5.000 inwoners.

In het Brabants Dagblad van woensdag 29 juni, editie Den Bosch, een analyse over de nieuwe lokale omroep.