Volledig scherm
Voorkant Quiet 500 van 2016. © Quiet 500

Nieuwe Quiet 500 schuurt, letterlijk

TILBURG - Precies drie jaar na de eerste Quiet 500, het magazine over stille armoede, wordt op 17 oktober in Tilburg de opvolger gepresenteerd. Deze glossy schuurt, letterlijk.

Dikker, mooier, rijker is de nieuwe Quiet, en voorzien van een uitneembaar kinderkatern: de Quiet Kids. Schrijvers van naam als Connie Palmen, Herman Koch en Herman Brusselmans leverden bijdragen.

Schuurpapier
Dankzij de steun van miljonairs Dirk Lips en Harry Hilders verschijnt het blad ditmaal in een oplage van 40.000 stuks. Met een veel groter bereik willen initiatiefnemers Anton Dautzenberg en Ralf Embrechts opnieuw het gezicht van stille armoede tonen. De cover van de tegenhanger van de Quote 500 voelt als schuurpapier. De opbrengst gaat volledig naar innovatieve armoedeprojecten.

De lancering is maandag 17 oktober, op Wereldarmoededag, in de NWE Vorst. De presentatie is dan in handen van Paul Haenen alias dominee Gremdaat. Er zijn optredens van Herman Koch, dansgezelschap T.R.A.S.H., Anne Vegter (dichter des vaderlands), troubadour Eric Rugebrecht (geportretteerd in de eerste Quiet), rock & noiseband Betonfraktion en er is een modeshow van enkele Quiet kids. De toegang is vanaf 16.30 uur en is gratis, maar vol is vol.