Volledig scherm
Lopen over water schijnt dus toch te kunnen, bewijzen deze kinderen. © Chris Korsten

Nog niet druk op Bossche kermis

DEN BOSCH - Na een betrekkelijk rustige openingsavond heeft de Bossche kermis óók zaterdagmiddag nog geen grote bezoekersaantallen getrokken. 

Navraag bij een aantal exploitanten heeft geleerd dat waarschijnlijk niet het (mooie) weer de oorzaak is, evenmin ligt het aan de (gevarieerde) attracties. ,,Het is denk ik eerder een kwestie van er even in komen. Geen paniek, het komt goed", luidt een van de reacties.

Schrik
De meest in het oog springende attractie is ongetwijfeld The Tower. Tergend langzaam stijgt het hydraulisch aangedreven gevaarte op boven de Markt, totdat een hoogte bereikt is van liefst 90 meter. Een minuutje mogen de passagiers grenzeloos genieten van het adembenemende uitzicht. En dan ineens volgt een vrije val in de diepte. De val, die ongeveer 3 seconden duurt, brengt bij menigeen een enorme schrikreactie teweeg. Zo ook bij de 29-jarige Bossis Bakila uit Alphen aan de Rijn: "Ik kreeg bijna een hartstilstand toen dat vervloekte ding naar beneden kwam. Gelukkig duurde de 'rit' maar kort. Raar eigenlijk dat je er 5 euro voor moet betalen."

Een paar meter verderop voeren kleine en iets minder kleine ukkepukken allerlei capriolen uit in de Jungle Bungee. Zelfs salto's worden niet geschuwd. "Hier leren ze tenminste iets van. Wie weet vormt dit de basis voor toekomstige Yuri's en Sanne's", zegt exploitant Christine Brunselaar met een lach.

Lust voor het oog
Op de Parade staat zonder meer de meest fotogenieke publiekstrekker. Het spookhuis Geister Villa van Bram van de Molengraft uit Tilburg is werkelijk een lust voor het oog. ,,Druk eens op de knop!" Het verzoek is gericht aan zijn partner Amanda die in een bijbehorende unit bezig is het voeden van hun baby. Zomaar uit het niets verschijnt opeens een vervaarlijk uitziende meerkoppige draak. "Daar heb ik vele duizenden dollars voor neergeteld. Vroeger was het houwtje-touwtje met wat tromgeroffel. Dat pikken de mensen anno 2016 niet meer", zucht Van de Molengraft. "Tegenwoordig moeten ze compleet overrompeld worden."

Volledig scherm
De breakdance, voor de liefhebber met een sterke maag.
Volledig scherm
De in een ballonnenjurk getooide Fanny Aarts(27) uit Deurne viert haar vrijgezellenfeest, waarbij ze de opdracht krijgt om 250 punten te verzamelen. Een foto in de krant levert 100 punten op, een foto op de website 50 punten © Chris Korsten
Volledig scherm
Toverland. © Chris Korsten