Volledig scherm
'Tilburgs mooiste boom' - die natuurlijk ook in Udenhout of Berkel-Enschot kan staan - zal in september via een publieke stemming worden uitverkoren. © Gemeente Tilburg

Nomineer de mooiste boom van Tilburg (oproep)

TILBURG - Wat is de mooiste boom van Tilburg? En waarom is die zo bijzonder? U kunt vanaf nu het antwoord aandragen in een verkiezing die het Brabants Dagblad en stichting Stadsbomen Tilburg organiseren.

'Tilburgs mooiste boom' - die natuurlijk ook in Udenhout of Berkel-Enschot kan staan - zal in september via een publieke stemming worden uitverkoren.

Maar: eerst kan iedereen zijn favoriete boom nomineren, en vertellen waarom. "Belangrijk is: bomen worden gewaardeerd", zegt Bram van Beurden van Stadsbomen Tilburg. "En niet alleen om de bijzondere verschijningsvorm of de ouderdom. Ze betekenen iets voor mensen. Die verhalen over waarom een boom bijzonder of belangrijk voor hen is, willen we graag horen." 

Zomerserie
Uit alle nominaties kiest een jury 10 bomen. Ze komen deze zomer aan bod in een serie die het Brabants Dagblad publiceert, in de krant en online. Daarna kan het publiek stemmen. Doe mee! En vertel ons waarom die ene boom voor u zo speciaal is. Bekijk het fotoalbum met de genomineerde Tilburgse bomen. Stuur uw foto hieronder in. Uw mooiste boom kunt u ook via oproep@bd.nl insturen. Vermeld daarbij de locatie van boom.