Volledig scherm
Een student sliep al nachtenlang in zijn auto, omdat hij geen kamer kan vinden. Gisteren wist hij dan toch beslag te leggen op een plekje aan de Korvelseweg. © John Schouten / Beeld Werkt

Noodkreet van 'dakloze studenten in Tilburg'

*UPDATE 30 augustus 11.14 uur * TILBURG – Een grote groep internationale studenten voelt zich in de steek gelaten door de Tilburgse Universiteit. Ze kunnen geen onderdak vinden in Tilburg.

Hoe groot de groep kamerzoekende (internationale) studenten is, is niet vast te stellen. Navraag bij henzelf, studentenvereniging IESN en International Office van Tilburg University schetst het beeld dat het gaat om tenminste tientallen studenten. Een Facebookgroep ‘dakloze studenten in Tilburg’ telt 160 leden.

,,En dat is het topje van de ijsberg”, stelt de Australische Andrea Zonnekus (22), één van de leden. Ze slaapt in een hotel in Breda. Als ze over een week nog geen huisvesting heeft, gaat ze terug naar Australië. Ze schat dat er zo’n 400 internationale studenten zijn die niet aan een kamer kunnen komen. ,,Door de universiteit werd gezegd dat het gemakkelijk is om een kamer te vinden, zelfs als we niet bij studentencomplex TalentSquare terecht zouden kunnen."

Vragen 

D66 Tilburg heeft dinsdagochtend vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Tilburg over het huisvestingsprobleem. Volgens de fractie zou het college eerder hebben aangegeven dat er voldoende kamers en studio's te huur zouden zijn.

Lees een uitgebreid verhaal over de dakloze studenten in het Brabants Dagblad van dinsdag 30 augustus.