Volledig scherm
De Kruisstraat in Den Bosch. © Google Streetview

'Noodoproep' vanuit de Uilenburg in Den Bosch

DEN BOSCH - Een ‘noodoproep om iets aan de huidige situatie in de Kruisstraat te doen’. Zo omschrijven bewoners, middenstanders en horeca-ondernemers in de Bossche Uilenburg hun verzoek aan de gemeenteraad en het college van B en W om (verkeers)maatregelen te nemen.

De belanghebbenden willen naast verbetering van de veiligheid gezamenlijk met de gemeente een plan ontwikkelen. Doel is een ‘permanente verbetering van de unieke beleving en uitstraling van de Kruisstaat en zijn omgeving voor bewoners, toeristen, uitgaans- en winkelend publiek’.

Geen verkeer
Voorgesteld wordt onder meer om de Kruisstraat vanaf donderdag tot maandag af te sluiten voor verkeer. Het verwijderen van zeven parkeerplaatsen zou ‘het aanzien van de straat beduidend verbeteren en zorgen voor meer overzicht en fijne en veilige trottoirs’. Ook zou overlast door laden en lossen beperkt moeten zijn tot 13.00 uur.

Terrassen
Onlangs hoopten de exploitanten van eetcafé Beekveld en Ries (beide gevestigd in de Kruisstraat) te profiteren van ruimhartiger beleid van de gemeente om (grotere) terrassen toe te staan. De exploitant van Beekveld vroeg tevergeefs om twee of drie terrastafels voor de deur te mogen zetten. Volgens de gemeente zijn stoep en straat te smal. Het verzoek van Ries Eten en Drinken om parkeerplaatsen te offeren voor en terras werd eveneens afgewezen.