Volledig scherm
Het bewuste framenummer op de Kreidler van Angelo Damen uit Nuland. © Robèrt van Lith/BD

Nulander Damen naar Raad van State om kentekenbewijs Kreidler (video)

DEN HAAG - Angelo Damen uit Nuland zoekt het hogerop in zijn strijd om een kentekenbewijs voor zijn historische Kreidler Florett uit 1965. De Nulander bezocht dinsdagochtend de Raad van State in Den Haag, het hoogste bestuurlijke rechtsorgaan van het land.

Hij vertrok maandag al vanuit Nuland met een oude pick-uptruck met daarop zijn Kreidler. "Ik ben optimistisch gestemd", zei hij vooraf aan de rechtszitting.

Framenummer
Damen strijdt al ruim drie jaar met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om een kentekenplaat. De Nulander had de brommer gerestaureerd en van een nieuwe laag lak voorzien. Bij het lakken was verf in enkele cijfers van het framenummer gekomen, waardoor het volgens de RDW lijkt alsof er mee gesjoemeld is.

De rechtbank stelde de RDW in het gelijk, Damen hoopt nu bij de Raad van State alsnog in het gelijk gesteld te worden. Hij heeft een handgeschreven overzicht van de Kreidlerfabriek in Duitsland in handen waarin het bewuste framenummer staat. Onder meer met dit overzicht hoopte hij bestuursrechter P. van der Beek te overtuigen. De RDW was met vier man vertegenwoordigd in Den Haag.

Of dat is gelukt, blijkt binnen zes weken. Binnen die termijn doet de Raad van State uitspraak.
 

Volledig scherm
Angelo Damen reed met zijn Kreidler op een pickuptruck naar de Raad van State in Den Haag © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Angelo Damen kreeg de Kreidler al als 15-jarige jongen. Deze jeugdfoto is geplakt op de pickuptruck. © Robèrt van Lith/BD
Angelo Damen arriveerde dinsdagochtend bij de Raad van State in Den Haag, het hoogste bestuurlijke rechtsorgaan van het land. Daar wil de strijd om een kentekenbewijs voor zijn historische brommer uitvechten. Hij vertrok maandag al uit Nuland met een oude pick-uptruck met daarop zijn Kreidler.