Volledig scherm
© pixabay.com

Officier gunt Tilburgse verdachte van brandstichting en mishandeling een beter leven

TILBURG – In de kern is de 25-jarige Tilburgse een aardige man, stellen gedragsdeskundigen. En dat is de reden dat ook officier van justitie Ronald de Brouwer donderdag tegen de verdachte van onder meer mishandeling en brandstichting zei dat hij hem een beter leven gunt.

Zijn studietijd was zijn beste tijd en daarom wil de Tilburger weer in zijn studentenstad Maastricht wonen. Hij wil er wandelen, zei hij, fietsen en fotograferen. Maar hij heeft ook grote problemen. De man wordt op dit moment verpleegd bij de GGZ. In de afgelopen jaren was de man depressief, hij wilde dood, hij was verslaafd aan cocaïne en heroïne en had stemmen in zijn hoofd. En niet alles is al beter.

Bedreiging

Al die problemen zorgden ervoor dat hij in januari één van zijn verplegers bedreigde. Daarnaast had hij ook in 2014 volgens justitie al een paar nare dingen gedaan. Bedreigingen en mishandelingen, maar het meest opzienbarende was dat hij brand stichtte in zijn woning aan de Rueckertbaan. Voor dat kleine brandje moest zelfs de brandweer uitrukken, hoewel de brand in de kiem werd gesmoord en er enkel een paar brandplekken in een tafel en de vloer ontstonden. ,,Ik wilde dood’’, zei hij daarover bij de politie, hoewel hij nu zegt dat dat niet zo was en hij zelf de brand had uitgestampt.

Tbs

Gedragsdeskundigen adviseerden de man tbs met voorwaarden op te leggen. Op die manier kan de man het snelst worden geholpen aan zijn problemen. De Brouwer nam dat advies over. ,,Iemand als hij moet je helpen. Ik gun hem ook dat hij in een omgeving die hem aanspreekt, zijn leven weer kan opbouwen.’’

Uitspraak over 2 weken.