Volledig scherm
De technische recherche deed ter plaatse onderzoek. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Officier: Mes na fatale steekpartij in Berlicum weggemaakt door ouders verdachte

DEN BOSCH - Het mes waarmee Berlicummer Bart van Lith (21) op 21 februari in zijn woonplaats werd doodgestoken is waarschijnlijk door de ouders van de verdachte spoorloos verdwenen. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens een rechtszitting waarbij een 24-jarige Bosschenaar terecht stond voor de fatale steekpartij.

Volgens de officier blijkt mede uit afgeluisterde (telefoon)gesprekken dat de verdachte het mes na de steekpartij in een airconditioningsinstallatie heeft achtergelaten. De officier citeerde enkele gesprekken waaruit blijkt dat werd gesproken over het weggooien van het mes in de Zuid-Willemsvaart bij Berlicum of het in kleine delen slijpen en dan weggooien op verschillende plaatsen.

De advocaat van de verdachte adviseerde de rechtbank om ‘het hele verslag’ van de afgeluisterde gesprekken te bestuderen. „Dan trekt u een andere conclusie dan de officier”, aldus de advocaat. Hij vroeg tevergeefs om opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis van de verdachte die is opgesloten in het Huis van Bewaring in Grave.

De pro forma rechtszaak werd bijgewoond door de ouders van het slachtoffer en zo’n vijftig belangstellenden.