Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

OM eist cel- en taakstraffen tegen betrokkenen supportersrellen rondom FC Den Bosch - FC Oss

* UPDATE 18.29 uur * DEN BOSCH - De officier van justitie heeft vrijdag celstraffen, taakstraffen en stadionverboden geëist tegen 3 verdachten van de supportersrellen rondom een wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss in 2014. De verdachten waren volgens het OM ook betrokken bij rellen tijdens de wedstrijd Feyenoord - Standaard Luik in datzelfde jaar.

De 3 verdachten hoorden stadionverboden van 3 jaar en celstraffen eisen tot 6 maanden. De officier van justitie eiste ook een taakstraf van 160 uur tegen één van de verdachten. Ook 4 anderen hoorden een taakstraf als eis. Drie keer van 150 uur en een keer van 180 uur. Daarnaast werd er tegen die 4 verdachten een stadionverbod geëist variërend van 1 tot 2 jaar.

'Grenzeloos tekeer gegaan'
Tijdens de rechtszaak werden beelden vertoond waarop te zien was hoe de politie werd aangevallen en hoe ME'ers ingrijpen. Volgens het OM zijn de verdachten grenzeloos tekeer gegaan met geweld tegen onder meer de politie. Enkele ME'ers willen een financiële vergoeding voor immateriële schade. Het zou gaan om honderden euro's. 

In totaal zouden vrijdag 11 van de 54 verdachten terecht staan. Eén van de verdachten kwam niet opdagen. De zaak van 3 aanwezige verdachten werd uitgesteld naar 14 juli. Dan staan nog eens 15 verdachten terecht. De verdachten uit Oss komen aan bod tijdens aparte zittingsdagen.

In alle gevallen wordt de uitspraak op 29 juli gedaan. Normaal gesproken zou de uitspraak direct worden gedaan. ''Maar ik wil niet dat uitspraken eerder rond gaan zingen'', zei politierechter Scheele.