Volledig scherm
In het woonwagencentrum aan de Deutersestraat werd in 2013 een massale inval gehouden. © Marc Brink

OM haalt gedeeltelijk bakzeil na inval Deutersestraat in Den Bosch

DEN BOSCH - Van de 24 verdachten die het Openbaar Ministerie (OM) wil vervolgen na de massale inval drie jaar geleden op het woonwagencentrum op de Bossche Deutersestraat, zijn onlangs de eerste voorlopige tenlasteleggingen verstuurd.

Het OM haalt gedeeltelijk bakzeil bij een 71-jarige man en zijn 68-jarige echtgenote. In hun woning is 100.000 euro aan contanten in beslag genomen. Volgens het OM blijkt nu dat ‘slechts’ 24.000 euro afkomstig is van een misdrijf.   Florerend bedrijf
Mark Nillesen, advocaat van het echtpaar, probeerde midden 2014 met een klaagschrift bij de rechtbank aan te tonen dat het volledige bedrag op een eerlijke manier is verdiend. Dat zou zijn gebeurd via de verkoop van een ‘zeer florerend bedrijf’. De inbeslagname werd gehandhaafd omdat nader onderzoek nodig was naar eventueel witwassen.
  Klaagschrift
Nu uit onderzoek blijkt dat slechts amper een kwart van het bedrag ‘fout’ is wil Nillesen nogmaals een klaagschrift indienen.
  Het is de bedoeling dat de vervolging van het echtpaar onderdeel is van een ‘megazaak’ waarbij alle verdachten terechtstaan. Volgens een woordvoerster van het OM krijgen de andere verdachten een dezer dagen de voorlopige tenlastelegging.