Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

OM: Tilburgse zwerver moet zitten na gooien lokfiets tegen agent

BREDA/TILBURG – Een 32-jarige Tilburgse junk moet acht maanden de gevangenis in, omdat hij onder meer een fiets tegen een agent gooide. Dat eiste officier van justitie Eveline van Veen vrijdag in de rechtbank in Breda.

De agent betrapte de man in februari 2014 toen die een lokfiets aan het stelen was. In de worsteling die ontstond, gooide de zwervende speed-verslaafde man de fiets tegen de agent aan, die daarbij zijn pink brak. Behalve dat incident moet hij ook boeten omdat hij inbrak in een auto en een woning aan de Buys Ballotstraat binnen ging. Dat deed hij op een avond in 2013, omdat hij op die plekken wilde slapen.

DNA
Door het bloed dat hij achterliet, werden ook nog drie bedrijfsinbraken uit 2008 opgelost. Zijn DNA was ook daar achtergebleven.

Advocaat Bart van Gils van de verdachte vroeg de straf te matigen. Het is volgens de raadsman allemaal heel erg lang geleden dat het is gebeurd. ,,Het is alleen op de lange baan geschoven, omdat cliënt niet meer vast zat. Het is niet meer opportuun hem nu ineens weer vast te zetten.’’ Hij pleitte ervoor om de man alleen nog een voorwaardelijke straf op te leggen.

De rechtbank doet uitspraak op 12 augustus.