Volledig scherm
De rapper wordt aangehouden door de politie. © STUVE FOTOGRAFIE

OM wil nieuwe treitervlogs Boef verhinderen

BREDA/TILBURG - Het openbaar ministerie wil af van de treitervlogs van de Tilburgse rapper Boef. Daarop zijn de gedragsaanwijzingen die vrijdag met hem en zijn advocaat zijn besproken onder meer gericht.  

,,We zeggen niet letterlijk: gij zult geen treitervlogs maken. Maar de aanwijzingen zijn er wel op gericht dat hij die niet meer maakt en naar buiten brengt", zegt de woordvoerster van het openbaar ministerie.

Boef werd in de nacht van vrijdag op zaterdag vlak voordat hij zou optreden aangehouden op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Dat gebeurde exact op de plaats waar hij onlangs agenten vernederde nadat een vriend van hem uit een politiewagen was ontsnapt. ,,Je was niet snel genoeg, vriend, dat kost je sowieso een streep", zei hij in één van zijn vlogs.   Het openbaar ministerie wil niet meer hebben dat de rapper met de camera bovenop politiemensen staat en zo hun werk hindert. ,,Maar voor alle duidelijkheid: er is vrijheid van meningsuiting. Hij maakt ook leuke vlogs, dat moet hij vooral blijven doen."   De aanleiding voor de jongste aanhouding was overigens niet het maken of verspreiden van een filmpje. Welke gedragsaanwijzing de rapper precies heeft overtreden wil de politie niet zeggen. De aanwijzingen zijn er ook op gericht om te voorkomen dat de openbare orde kan worden verstoord.