Volledig scherm
© Thinkstock

Omloop van Empel en dorpszeskamp krijgen vervolg

EMPEL - De viering van het feit dat Empel 1200 jaar bestond in 2015, heeft ervoor gezorgd dat er weer nieuwe activiteiten in Empel komen. Er zijn binnenkort 2 evenementen die voor de tweede keer worden georganiseerd.

Op zaterdag 18 juni wordt de dorpszeskamp gehouden, mét een playbackshow in de avonduren. Dat dorpszeskamp was er vroeger ook, maar is vorig jaar nieuw leven in geblazen. De inschrijving zit al vol, maar extra vrijwilligers zijn nog welkom. Ook de hardloopwedstrijd de Omloop van Empel krijgt een vervolg na een geslaagde eerste editie vorig jaar. Er deden meer dan 500 mensen mee.

Op zondag 26 juni kunnen de hardlopers vanaf 09.00 uur hun startbewijs ophalen bij D’n As. Dit jaar is er ook een nieuwe afstand: de 10 Empelse mijl (16,1 km). Basisschool ‘t Wikveld heeft een lange traditie in het organiseren van een benefietactiviteit voor Afrika. Dit jaar is Wikveld 4 South Africa een Colourrun op het Ton de Vosplein en in het kastelenpark op vrijdag 24 juni. Doel is geld inzamelen voor Arise and Shine, een school in Oeganda.