Volledig scherm

Omzet bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen stijgt; Energiefabriek Tilburg is zorgenkind

ROSMALEN - De omzet van bouwbedrijf Heijmans is het afgelopen half jaar gestegen. Het bedrijf presteerde beter dan in de dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 922 miljoen naar 946 miljoen euro. 

Wel leed het bedrijf een verlies van 12 miljoen maar vorig jaar rond deze tijd was dat nog 15 miljoen. 

Onder druk
De orderportefeuille van het bedrijf is flink toegenomen met een bedrag tot 2,4 miljard euro, onder meer door de verwerving van projecten als Rechtbank Amsterdam, Hart van Zuid en RWZI Utrecht die het bouwbedrijf mag gaan uitvoeren. Ook in buurlanden zoals België en Duitsland ging het resultaat omhoog. ,,Bij de Nederlandse Infra zien we dat de markt voorzichtig begint te verbeteren en het merendeel van de activiteiten netjes draait maar staat ons resultaat nog zwaar onder druk", zegt CEO Bert van Els.

Vergistingsinstallatie
Een van de verliesposten is de oplevering van de Energiefabriek Tilburg. De fabriek kost tientallen miljoenen euro’s. In de fabriek zou via vergisting biogas gewonnen moeten worden uit rioolslib van Brabantse huishoudens. Maar de voltooiing laat op zich wachten. ,,Het risicoprofiel blijft hoog doordat op een aantal aspecten nog extra inspanningen moeten worden gedaan om de installatie optimaal te laten functioneren", stelt Van Els. Vorig jaar was het totale verlies nog 27 miljoen euro.