Volledig scherm
© DG

Onbekend of theaterpersoneel Den Bosch door asbest gevaar heeft gelopen

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch kan niet aangeven of personeel dat al langere tijd in het Theater aan de Parade werkt door de aanwezigheid van asbest gezondheidsgevaren heeft opgelopen. „Er zijn geen concentraties asbest uit de lucht uit het verleden aan te tonen”, reageert wethouder Huib van Olden.

De gemeente verwijst naar onderzoeksrapporten dat asbest risico oplevert, als mensen langdurig en met hoge concentratie asbestvezels in de lucht in aanraking komen. Volgens theaterdirecteur Harry Vermeulen heeft geen van de ongeveer veertig personeelsleden bij het Theater om een medische check gevraagd. „ Wij zijn van het begin af aan open geweest door voorlichting te geven. En er komt nog een informatiebijeenkomst over asbest door de GGD.”
  Niet verzekerd
Volgens Vermeulen is het theater niet verzekerd tegen sluiting vanwege asbest. Eerder was al bekend dat door het definitief sluiten van de filmzaal en de Pleinzaal en het pas weer openen van de Grote Zaal op 1 november het theater en de asbestsanering de totale kosten worden geschat op 1 tot 1,5 miljoen euro.   Het laatste nieuws over de sluiting van het Theater aan de Parade op bd.nl/theateraandeparade