Volledig scherm
Laurens Beerepoot en Annet Coumou © Beeld Werkt/Jan van Eijndhoven

Oncologen van St. Elisabeth ziekenhuis Tilburg omzichtig over alternatieve geneeskunst

TILBURG - Ze zullen het woord 'kwakzalverij' niet snel in de mond nemen; te veel mensen menen baat te hebben bij alternatieve geneeswijzen, ook bij kanker. Daarom reageren de internist-oncologen Annet Coumou en Laurens Beerepoot van het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg enigszins formeel als hen wordt voorgelegd dat de alternatieve geneeskunst oprukt.

Beerepoot: ,,Je moet je toetsbaar opstellen. Vaak wordt een behandeling alternatief wanneer er geen bewijs voor is. Waarom zou magnetiseren werken tegen kanker? Waarom zouden kruiden werken?''
  Coumou zegt: ,,Je vindt nu weer van alles over wietolie. Ik snap het wel dat je bij een ongeneeslijke ziekte op zoek gaat. Maar ik wil het als behandelaar wel weten, omdat het effect kan hebben op onze behandeling. Als je met Chinese kruiden gaat werken, kunnen die tot leverfalen leiden.'' Beerepoot: ,,Je hebt kruiden die de chemo sneller uit het lijf drijven. Dus: vertel het!''   Donderdag een interview met Beerepoot en Coumou over de nieuwste inzichten bij de bestrijding van kanker, in het Brabants Dagblad, editie Tilburg.