Volledig scherm
Enkele tientallen ondernemers komen naar de bijeenkomst in Middelrode.

Ondernemers gaan bezwaren tegen megabouwmarkt in Den Bosch bundelen

MIDDELRODE - Tientallen ondernemers uit de regio Den Bosch gaan hun bezwaren tegen een megabouwmarkt als Bauhaus of Hornbach gezamenlijk kenbaar maken aan de gemeente. Dat hebben de eigenaren en franchisenemers van doe-het-zelfzaken, woon- en keukenwinkels en tuincentra dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in Middelrode besloten.

De gemeente onderhandelt met Bauhaus over een locatie. Die locaties zouden bij de Groote Vlietlaan in de Groote Wielen, industrieterrein Heesch-West of Treurenburg kunnen zijn. Volgens de ondernemers betekent de komst van een megabouwmarkt als Bauhaus door de extra concurrentie omzetverlies of in het ergste geval een faillissement waardoor er veel winkels leeg komen te staan.

Uitzondering
Een ambtenaar van de gemeente Den Bosch zei dinsdag dat er in de regio plaats is voor één megabouwmarkt. “Het is dus of het Duitse Bauhaus of een andere megabouwmarkt, geen twee”, aldus de beleidsmedewerker. In de gemeente is eigenlijk afgesproken dat een bouwmarkt niet groter mag zijn dan 6.500 vierkante meter. De gemeente wil daar voor één keer een uitzondering voor maken. Op de website van het Duitse concern Bauhaus staat dat voor een vestiging namelijk minimaal 40 duizend vierkante meter oppervlakte nodig is.

De bezwaren van de ondernemers moeten vóór 7 februari bij de gemeente Den Bosch binnen zijn. Daar gaat het Platform Overbewinkeling voor zorgen.