Volledig scherm
© Bart Meesters

Onderzoek en beveiliging na instorten Pearle-filiaal in Den Bosch kost tienduizenden euro's

DEN BOSCH - Het onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar de oorzaak van het instorting van het Pearle-pand aan de Bossche Markt en de wekenlange beveiliging van die locatie kostten tienduizenden euro’s. Het is nog niet bekend hoe de andere kosten worden verrekend.

Volgens een woordvoerder van de gemeente betaalt de gemeente 27.500 euro voor het onderzoek, dat BouwQ in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd naar de oorzaak van de instorting. Na de instorting werd de locatie met hekken afgesloten en moesten beveiligers 24 uur per dag toezicht houden en was er camera-beveiliging.

Toezicht
Volgens de woordvoerder kostte het toezicht 36.000 euro. Het is niet de bedoeling dat de gemeente het volle pond betaalt. Want het wordt ‘verrekend tussen de gemeente en de verzekeraars’. Het bedrijf Barten trok er ongeveer twee weken voor uit om het puin af te voeren en op te slaan in een hal naast het Makro-filiaal vlakbij de Bossche Helftheuvelweg.

De verzekeringsmaatschappij van de eigenares van het Pearle-pand gaf opdracht om het puin af te voeren. Volgens de woordvoerder van de gemeente draaien ‘de verzekeringsbedrijven’ op voor de kosten van het transport. De hoogte daarvan is niet bekend.

Bekijk eerdere berichtgeving over de instorting van het pand op bd.nl/instorting.