Volledig scherm
Theaterfestival Boulevard vindt dit jaar van 4 tot 14 augustus plaats. © Boulevard

Onderzoek naar betere gespreksvorm op Boulevard in Den Bosch

DEN BOSCH - De stad is altijd in beweging. In een reeks verhalen brengt het Brabants Dagblad een aantal Bossche dromen in kaart. In deel twee: Theatermaker Lotte van den Berg.

Lotte van den Berg brengt op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch een nieuwe gespreksvorm, die iets weg heeft van een tijdreis: Time Loop, waarbij mensen zich verplaatsen in een vroegere tijd of in de toekomst.

Van den Berg: ,,We praten de hele dag, maar kijken nauwelijks naar hoe we het doen.” Zij vindt dat mensen meer aandacht moeten schenken aan de vorm van hun gesprekken. Door zich te verplaatsen in een andere tijd komt er volgens haar ruimte om meer onbevangen naar de vragen van nu te kijken. ,,Daardoor ontstaat nieuwsgierigheid naar het standpunt van anderen kom je minder snel tegenover elkaar te staan.”

Time Loop gesprekken zijn er nog zaterdag 6 en zondag 7 augustus en woensdag 10 tot en met zaterdag 13 augustus. Vertrek om 16 uur vanaf het Josephkwartier. Reserveren is gewenst. Lotte van den Berg vertelt over haar jarenlange onderzoek naar gespreksvormen in deel 2 van Stad in beweging in de editie Den Bosch van het Brabants Dagblad.

Lees het laatste nieuws over Theaterfestival Boulevard op bd.nl/boulevard