Volledig scherm
© Robèrt van Lith/BD

Onderzoek naar maatregelen om bereikbaarheid Paleiskwartier Den Bosch te vergroten

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch gaat vijf maatregelen onderzoeken om de bereikbaarheid van het Paleiskwartier te verbeteren. 

Een van die maatregelen is eenrichtingsverkeer in de Leeghwaterlaan. Ook wordt onderzocht of snelheidsbeperkende maatregelen en het aanpassen van kruisingen op de Onderwijsboulevard zinvol is. Grotere vakken voor afslaand verkeer aan de Magistratenlaan moeten ook tot verbetering leiden.

Bereikbaarheid
De maatregelen die het college van B en W gaat onderzoeken, komen voort uit een tienpuntenplan dat de Vereniging Wijkbelangen Paleiskwartier eind vorig jaar aan de gemeente voorlegde. Die organisatie maakt zich zorgen over de de bereikbaarheid van en het parkeren in het Paleiskwartier.

Mobiliteitsproblematiek
De gemeente erkent dat het gebied zich ‘heeft ontwikkeld tot een nieuwe binnenstad, met vergelijkbare mobiliteitsproblematiek’. Bij de komende actualisatie van het bereikbaarheidsbeleid zal het Paleiskwartier meegenomen worden. Tot dat moment worden alleen de maatregelen onderzocht die ‘op redelijk korte termijn tot resultaten moeten leiden’.