Volledig scherm
Bij de overval in de Betuwestraat in Tilburg viel een dode. © Bas Vermeer/BD

Onderzoek naar moord Tilburger Mick Pitai nog niet afgerond

* UPDATE 10.17 uur * TILBURG/BREDA - In de rechtbank in Breda was donderdagochtend een niet-inhoudelijke zitting in de zaak rond de moord op Mick Pitai. De 48-jarige Tilburger werd op 15 september 2015 in zijn huis aan de Betuwestraat doodgeschoten. Vermoedelijk ging het om een uit de hand gelopen woningoverval. 

Tijdens de zitting bleek dat het onderzoek naar de moordzaak nog niet is afgerond. Pas in 2017 zal de zaak inhoudelijk behandeld kunnen worden. 

Jeugd-tbs
Justitie houdt twee 20-jarige verdachten verantwoordelijk voor de dood van Pitai. De één had zich die dag onttrokken aan het toezicht van de jeugd-tbs die hem was opgelegd, de ander wordt in Rotterdam van nog 6 andere geweldsmisdrijven verdacht. Allemaal zaken waarin vuurwapens en geweld een rol speelden. Ook de schoonzoon is verdachte in de zaak.

Roof
De schietpartij vond 15 september aan het einde van de middag plaats in de woning van het slachtoffer. Twee gewapende verdachten vluchtten na de overval. Vier andere mannen die in de woning aanwezig waren, en later ook een vijfde persoon, werden gearresteerd. Zij werden een dag later weer vrijgelaten.

Sieraden
Volgens buurtbewoners zou bij de woning regelmatig sprake zijn van drugsoverlast, maar de politie kon dat niet bevestigen. Bij de roofoverval zou een grote hoeveelheid sieraden en kettingen zijn gestolen.

Verslaggever Erik van Hest was bij de zitting. Lees hieronder zijn Twitter-verslag terug.