Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoek naar ruis Reeshof Tilburg: verschillende tonen

TILBURG - Zowel een laagfrequent geluid als een wat hogere zoem worden aangetroffen in de Reeshof in Tilburg, waar de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) onderzoek doet naar klachten van geluidsoverlast.

In de Reeshof zijn meerdere klachten van geluidsoverlast, die voor sommige mensen zo hevig is dat ze er niet van kunnen slapen. Anderen hebben daar totaal geen last van. Op een artikel van bewoner Gerard Maas in het Reeshof Journaal melden tientallen mensen uit de wijk zich met klachten.

Daarbij gaat de dienst naar eigen zeggen niet over één nacht ijs en levert ze geen half werk. Op allerlei manieren en plaatsen wordt onderzocht. Zo hebben medewerkers de afgelopen periode met regelmaat in de avond- en nachturen ter plaatse geluidsopnames gemaakt om vast te stellen om wat voor geluid het gaat en vervolgens de bron van het geluid op te kunnen sporen.

Gezien de gevarieerde aard van de klachten en de mogelijke bronnen van geluidsoverlast, kondigt de dienst aan de komende weken verder specialistisch geluidsonderzoek uit te voeren. Zo zal één van de melders synchroon aan het langduriger onderzoek een logboek bijhouden, zodat waarnemingen in de wijk en meetresultaten met elkaar vergeleken kunnen worden.