Volledig scherm
De parkeergarage in de St. Josephstraat. © Google Streetview

Onenigheid over oplossing van parkeerproblemen in Den Bosch

DEN BOSCH - De voorzitters van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb) en ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch zijn het niet eens over een oplossing van parkeerproblemen in de Bossche binnenstad. 

Henk Schuurs, voorzitter van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb), neemt uitlatingen van Peter Claesssen, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch, in het Brabants Dagblad ‘zeer kwalijk’. De voorzitter van de Blb stelde voor om een aantal parkeerplaatsen op straat te reserveren voor bewoners ten koste van bezoekers van de binnenstad. Claessen noemde het een ‘onzinnig plan’.

„Het is zeer onbeleefd en ondoordacht, maar ook volstrekt buiten elke werkelijkheid”, vindt Schuurs. Volgens de Blb-voorzitter staat een aantal binnenstadbewoners liever op een wachtlijst dan te kiezen voor een plek in een garage omdat dit duur is. 

Compenseren
Schuurs wijst erop dat de Blb is meegegaan in de wens om de parkeergarage in de St. Josephstraat ‘goeddeels te behouden voor bezoekers.’ „De plaatsen in de garage die door de gemeenteraad zijn toegezegd aan bewoners mogen gebruikt blijven door bezoekers. Maar ze moeten op straat worden gecompenseerd voor bewoners. Dat is niet onzinnig.”