Volledig scherm
Het is een gezellige drukte op de geraniummarkt © Marc Brink

Ongekend druk in de binnenstad van Den Bosch

DEN BOSCH - In de Bossche binnenstad was het de afgelopen tijd al heel wat drukker vanwege de Jeroen Boschexpositie in het Noordbrabants Museum maar donderdag was het ongekend druk. Winkels open, geraniummarkt op de Markt en zonnige weersomstandigheden. Hoe kan het anders?

Horecaondernemers van de Bossche Parade vroegen zich in de aanloop naar Bevrijdingsdag af of er iets moest worden gedaan op 'hun' plein. Zij zullen hebben gemerkt dat het geen gemis is dat er deze dag niets te beleven was op de Parade waar de zon als gratis attractie de terrassen moeiteloos vol kreeg.

Op de Markt moesten de uitbaters van brasserie Top vanwege brand hun zaak wekenlang sluiten. Speciaal tijdens Bevrijdingsdag hadden ze het grote terras geopend. Met riant uitzicht op de Geraniummarkt vonden heel wat mensen het geen probleem om achter de geraniums te zitten. Bij cafe De Unie op het Kardinaal van Rossumplein moesten de meeste belangstellenden staan. Maar wat maakt dat uit als je zangers onder wie John de Bever van dichtbij kunt horen en zien?