Volledig scherm
Jeroen Vreugdenhil en Edwin Lieven. © Chris Korsten

Ontspannen suppend langs de highlights van Den Bosch

DEN BOSCH - Stand Up Paddling is momenteel een snel groeiende watersport. Al peddelend op een board staan is bovendien een bijzondere manier om een stad of de omgeving te verkennen. Regelmatig organiseert Padi-duikschool Herman Lieven voor de liefhebbers een SUP-tocht langs de Bossche binnenstad en uiteraard de bestaande vestingwerken. Dat was ook zondag het geval.

Vlakbij het Vughtereiland gingen de deelnemers te water, nadat eerst de beschikbare boards vol waren geblazen met lucht. De noodzakelijke handeling met een pompje bleek een mooie warming-up.

Highlights
Onder aanvoering van Edwin Lieven -de zoon van- en instructeur Jeroen Vreugdenhil begon een klein gezelschap aan de circa acht kilometer lange tocht. De route voer over de Dommel en de AA, waarbij in de buurt van de Wilhelminabrug een korte stop was ingelast. Het gezelschap, door de organisatie voorzien van de belangrijkste toeristische informatie, passeerde onderweg diverse highlights van de stad.

,,Bij elke tocht letten we erop dat de flora en fauna er geen hinder van ondervinden. Respect voor de natuur staat bij ons hoog in het vaandel", onderstreepte Lieven.

Engelenmeer
,,Het is de tweede keer dat we deze watersport beoefenen. De eerste keer was anderhalve maand geleden op het Engelenmeer, toen we aan een oriënterende workshop hebben deelgenomen. Dat was eveneens bij Herman Lieven. Onze voorlopige conclusie is dat dit een buitengewoon ontspannen activiteit is. Je wordt er nauwelijks moe van, tenminste als je je niet te druk maakt. Ja, dit is echt genieten! Vooral ook doordat je Den Bosch leert kennen vanuit een totaal ander gezichtspunt dan je gewend bent. Vanaf het water ziet de wereld er toch altijd anders uit", reageerde Jeanine Sieliakus, zélf woonachtig in Den Bosch.

Volledig scherm
Instructeur Jeroen Vreugdenhil had behoefte om in upended position de wereld weer vanuit een geheel ander perspectief te bekijken. © Chris Korsten
Volledig scherm
Al suppend door Den Bosch. © Chris Korsten