Volledig scherm
Dragqueens laten ontwerpen van Romano van Nuland zien tijdens de modeshow King’s Fashion. © Marc Bolsius

Ontwerpen overleden Romano uit Oss te zien tijdens afstudeershow KW1C

DEN BOSCH/OSS – Studenten en docenten van de opleiding Fashion & Design stonden woensdagavond stil bij Romano van Nuland tijdens de modeshow King’s Fashion. De Ossenaar overleed 25 mei op 19-jarige leeftijd aan een hartkwaal.

Van Nuland was student Fashion & Design aan het Koning Willem I College in Den Bosch. ,,We laten u gewoon zijn ontwerpen zien. Dat doen we in overleg met familie en vriend. We zijn ervan overtuigd dat Romano van deze avond genoten zou hebben”, zei Corné Hoofs van het KW1C vlak voordat 3 mannelijke modellen als dragqueens 3 jurken van Romano lieten zien tijdens de modeshow van afstudeerders.

Midden in de show
De familie keek ergens vanuit het publiek toe. Ze wilden niet in de belangstelling staan. En dus kwam de collectie van Romano niet als eerste of laatste, maar gewoon als 28ste in een rij van 46 mini-shows van evenzoveel afgestudeerden.

Tijdens de show was oud, nieuw, toekomstig en extravagant te zien. Van doorschijnende avondjurken geïnspireerd op de oude Grieken tot mantelpakken die Wehkamp vandaag nog aan de collectie kan toevoegen.